ГЛУХОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Вінницька область, Хмільницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пояснення по тепловій електричній станції, яку планують будувати на території Глуховецької ОТГ

Дата: 09.05.2018 13:27
Кількість переглядів: 1120

Компанія, ТОВ «М-2», збирається побудувати теплову електричну станцію на 6 МВт, на території Глуховецької об’єднаної територіальної громади. На станції будуть встановлені парові казани, що працюють на біомасі, соломі і проблемних відходах сільського господарства, які підлягають утилізації.

Конструкційно паливник (топка) котла і відділення подачі палива будуть зроблені для спалювання соломи, деревної тріски, стебел соняшнику. Для того щоб спалювати інші види відходів, необхідно буде переробити паливник (топку) котла, побудувати нове відділення подачі палива а це така модернізація що легше побудувати нову котельню.

Для спалювання побутових відходів необхідно мати сортувальний цех, по території він зайняв би таку ж площу скільки займає вся котельня.

Спалювання сміття це додаткові витрати на його сортування, на дорогі димові фільтри.

Це додатковий головний біль по здачі екологічних звітів, затвердження ціни на паливо в НКРЕ.

Тому ми вибрали спалювання соломи, деревної тріски і відходів соняшнику, тому що ці види палива самі по собі дають такі обсяги забруднення які нижчі за європейські норм, а викиди в атмосферу відповідають Кіотському договору як викиди від відновлювальних джерел енергії і не збільшують частку парникових газів.

Солома, не використана як корм або підстилка для худоби, спалювалася прямо на полях після збирання врожаю. Енергетичні установки, що працюють на соломі і деревинних відходах, як паливо - це дешева і екологічно чиста альтернатива іншим видам палива, особливо, якщо сама установка розташована в регіоні, де є надлишок соломи. Електроенергія буде реалізовуватися за «зеленим тарифом».

Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення "зеленого" тарифу" був прийнятий 25 вересня 2008 року. Закон передбачає обов'язкове придбання постачальниками електроенергії (енергоринком) від наступних джерел:

Малі гідроелектростанції (встановленою потужністю до 10 МВт);

Вітрові електростанції;

Сонячні електростанції;

Електростанції, що використовують біомасу як паливо.

Закон України від 04.06.2015 р. № 514-VIII щодо створення конкурентних умов для виробництва «чистої» енергії. Відповідно до діючого Закону «зелений» тариф прив’язано до курсу євро до 2030 року, що дозволяє нівелювати ризики інфляції. Також скасовано вимогу щодо «місцевої складової» та запроваджено надбавку до тарифу за використання українського обладнання.

Проблемні відходи сільського господарства – це відходи, які не використовуються в подальшому у вигляді корму або підстилки для тварин і утилізуються або спалюються на полях.

Дана компанія не має наміру порушувати законодавство України, тому що це може призвести до відповідальності.

Порушення норм, які встановлені для даних типів електростанцій можуть призвести до негативних наслідків для компанії, в тому числі і до фінансових штрафів та стягнень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь